Inspeksjon av grunnarbeidene

17.juli var sjefsinspektøren med undertegnede som assistent og sjåfør oppe og inspiserte utgravingen av tomta. Spesielt var det viktig å se hvordan det så ut etter at grøft for rørledninger var sprengt ut kvelden i forvegen. Videre avleverte vi en stoppekranboks til beskyttelse av utvendig stoppekran.

WP_20130717_029

Rauland transport og sandtak står for grunnarbeidene. Et arbeid de gjør grundig. Her trenger vi ikke være redd for overraskelser seinere. Tomta framstår veldig bra. Dette lover godt for en problemfri tilværelse.

Ei god grøft med plass for isolasjon er sprengt ut. Massene i tomta er godt drenerende og tørre.

WP_20130717_006

WP_20130717_003

En nøye inspeksjon viste at alt er i skjønneste orden. Vannet ligger dypt og med ekstra isolasjon vil vi ha problemfri vanntilførsel med mindre det slutter å snø og det blir 50 C kaldt om vinteren…

Som det framkommer av bildene under begynner tomta å bli plan. I løpet av uke skal alt være klart for oppsetting av grunnmur. Mandag begynner Langhuset med sitt arbeid.

WP_20130717_008

WP_20130717_009

Selv om tomta foreløpig er noe uferdig, har vi ikke ligget på latsiden, anleggsgartneren er godt i gang. Blomster er plantet, vi har stort sett satset på flerårige stauder som glir elegant i den lokale floraen. Det er viktig at alt er perfekt tilpasset.

WP_20130717_026

Det er viktig å skape lune og fine miljøer, se hvor fint denne gule planten blir framhevet mot den rustikke bakgrunnen av egenkløyvd vinterved. Dette er inspirert av TV suksessen «Hver gang vi møtes»

WP_20130717_024

WP_20130717_017

WP_20130717_014

Som vii har vært innom tidligere i en tidligere blog, er maten viktig i en slik arbeidsprosess. Inspektøren uttrykte stor entusiasme over dagens meny: Lettstekt fenalår med perfekte stekt egg, lett anrettet på veltilpasset brød, servert med kulturmelk og frisk ange fra fjellet. Duften av blomster, frisk mose og vier fremkaller minner fra barndommens paradis på heia i Valle. Til dessert ble det servert friske jordbær med dessertfløte tilsatt en anelse vanilje.

WP_20130717_002

Hjemturen gikk om Rjukan og Gaustakne der vi stoppet og inntok henholdsvis vaffel med rikelig rømme og syltetøy og et mildt dryss med melis til sjefsinspektøren. Assistenten inntok en lun eplekake med litt krem.

Turen fortsatte deretter videre ned til Tuddal Høyfjellshotell. En enkel inspeksjon ble foretatt av etablissementet der Marthine skal bo de 2 neste årene for å perfeksjonere sine kokkekunster.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *