Vedhogst og justering av hytteplassering

I helgen var far og 2 sønner på tur for å gjøre om trær til ved og justere på plassering av hytte og utebod etter at grunneier og alle naboer nå har godkjent plassering på tomta. Nå ligger alt til rette for å starte grunnarbeidet!

Furutrærne bar preg av å vokse på 810 moh. Det luktet deilig furu, nærmest tyri, når vi sagde oss gjennom stokkene. For å få fart på sakene var det innhentet bæretillatelse for to sager og ei øks. Verneutstyr delte vi på etter beste evne. Arbeidet forløp uten skade med unntak av stølhet i startsnormuskelen.

IMG_0897

Noe av trestammen har vi tenkt å lage benker av. Om vi finner ei bygdesag som ikke mangedobler prisen for byfolk som inntar bygda. Etter tørrtrening av motorsagpositur var Eirik endelig klar for sin debut som motorsagoperatør:

IMG_0898

Når kubbene er saget, må de kløyves i passe størrelse. En aktivitet som krever både smidighet og styrke.

IMG_0879

Av bildene kan de se ut som om Eirik er den ivrigste arbeideren. Det man kan si er at  han nok er den ivrigste til å posere.

Tomta er ikke av de mest spektakulære, men forhåpentligvis ei av de luneste. Når trærne blir felt dukker det fram flott utsikt både mot Stavsfjell og Raulandsfjell. Vi ser for oss å felle ned noen flere trær, men ikke i år. Det er mye arbeid å lage ved av dem, regner med at det blir nok å gjøre uten å lage seg ekstra arbeid.

IMG_0892

Helga har mange timer og vi rakk å gjør mange ting i tillegg til vedhogsten. Brødrene Dal ble sett på i flere utgaver. Olav og jeg tok en sen kveldstur til Langetjønn. Rett ved stien fløy en skogsfugl opp. Litt lenger borte fløy det opp enda en. Der hadde den ligget å ruget på sine 8 store egg. IMG_0904

Lyset er vakkert i det sola går ned, men litt skummelt slik som i Vondemyrdalen by night:

WP_20130608_006

Veien hjem gikk om Tuddal Høyfjellshotell, der Marthine hadde vært i praksis. Kanskje blir det læretid der de to neste årene?

Sjefen er godt fornøyd med innsatsen i helga!

IMG_0890

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *