Taket skal legges

Hvis du noen har lurt på hva du gjør når stigen begynner å skli, kan jeg fortelle deg at da ønsker du at du hadde vært blekksprut og forsøker å klamre deg fast til veggen. På veggen er det tydelige merker etter fingrene mine da jeg falt, er usikker på om det er et godt minne, det er i hvert fall godt dokumentert.

WP_20131019_001

Taket skal isoleres, forhåpentligvis er 20 paller! med isolasjon tilstrekkelig.

WP_20131011_002

Lagt utover taket ser det slik ut, litt alternativt med isolasjon oppå taket. Denne byggeteknikken er ny, men baserer seg mer på den opprinnelige måten å tekke tak på enn den metoden som er vanlig med krysslufting og dobbelt taktro. En fordel er at taktykkelsen blir redusert med omtrent 15 cm som man får igjen som bedre takhøyde oppe. Dermed blir det ikke en hems men en loftsetasje.

WP_20131019_007

Her skal vi ikke slippe ut noe varme og jo mer snø som dukker opp jo bedre blir taket isolert.

WP_20131019_010

Langhuset har også så smått begynt å kle utvendig. Panelet er en gammel profil beregnet for stavlaft. Kledningen er høvlet på Norsjø sag og høvleri. Norsjø har produsert og levert mye av materialene til hytta. Han som driver Norsjø er for øvrig en hyttenabo, han er stadig bortom og sjekker at Langhuset behandler og bruker materialene hans på en god måte. Han virker absolutt tilfreds. som så mange andre hyttenaboer er han en hyggelig kar som slår av en prat når han går forbi. Slik har man tid til her. I byen har man aldri tid til det. Slik har det blitt – men er det bra?

WP_20131019_004

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *